catering


Parisa's Persian Kitchen bezorgt je gasten een onvergetelijke culinaire ervaring tijdens je intieme bijeenkomsten of grote evenementen.

Met een verscheidenheid aan gerechten die passen bij je budget en culinaire behoeften wordt een smaakvol menu samengesteld en uiteindelijk elk gerecht volgens de hoogste normen bereid en bezorgd.

more information  

business catering
casual catering
wedding catering
casual catering
wedding catering
private dining
private dining
 
private dining
private dining


Ervaar de Perzische keuken bij je thuis. Parisa komt afgesproken gerechten klaarmaken in jouw keuken terwijl ze verhalen vertelt over de geschiedenis van de recepten en haar thuisland. Of doe mee en maak er een private workshop en catering van.

more information  

workshops


De Perzische workshop is een onvergetelijke ervaring vol leren, delen, lachen, koken, bakken en eten. Samen maak je een Perzisch viergangenmenu klaar terwijl Parisa je onderdompelt in verhalen over Iran en haar eetcultuur.

De workshops zijn in het Engels en duren ongeveer twee uur. Het concept van de workshop is eenvoudig, ontspannen en no-nonsense Iraans koken en bakken.

more information  

workshop
workshopg
referenties
Perzische keuken


Het merendeel van de Perzische gerechten bestaan uit een mix van rijst met kip, rundvlees of vis en uien, groenten, noten en kruiden. Maar ook fruit wordt bij elke maaltijd gegeten, met dan vooral pruimen, granaatappels, abrikozen en rozijnen. Ofwel puur of gemengd in een yoghurt of smoothie, al naargelang het seizoen.

Tijdens het middageten worden vooral verse niet-pikante kruiden, platte broden (naan), panir (vergelijkbaar met feta), komkommer, tomaten, uien, yoghurt, citroensap en augurken gegeten.

Verse groenten en fruit zijn niet weg te slaan uit de Perzische keuken. Wanneer vers fruit niet kan, dan zijn er nog altijd de gedroogde fruitsoorten, zoals dadels, vijgen, citrusvruchten, abrikozen, perziken, zoete en zure kersen, appels en pruimen.

Uiteraard zijn ook groenten goed bedeeld op de verschillende borden die tijdens een maaltijd op tafel gezet worden. Meest geserveerd zijn pompoen, spinazie, groene bonen, tuinbonen, courgettes en tomaten, maar de populairste onder de groenten is ongetwijfeld de aubergine, ook wel 'de aardappel van Iran' genoemd.

De Perzische keuken heeft altijd een subtiel smaakpalet: geen pittige pepers maar veel milde smaakmakers zoals oranjebloesem, saffraan en gedroogde limoen. Kenmerkend voor de Iraanse gerechten is dat ze vaak zure en zoete ingrediënten bevatten die goed in balans zijn.

Het lijkt duidelijk: de Perzische keuken is erg veelzijdig en gezond. Een traditie die nog steeds in eer wordt gehouden, waarbij de hoeveelheid en moeite tijdens het koken als een graadmeter van de relatie wordt aanzien. Want hoe meer en ingewikkelder het eten, hoe dichter je emotioneel bij de keukenprinses staat.

cook book
Parisa's kookboek

hardcover - Engelstalig
50+ Perzische recepten
slechts €23
(€18 + €5 verzending)
bekijk het boek

Onderstaande producten worden door Parisa's Persian Kitchen rechtstreeks vanuit Iran geïmporteerd en zijn te koop in alle aantallen en gewichten. Neem contact op voor meer informatie.

saffraan


saffraan

kardemom


kardemom

sumak


sumak

kaneel


kaneel

rozenknoppen


rozenknop

kaviaar


kaviaar

kurkuma


kurkuma

dadels


dadels

Enkele van bovenstaande specerijen kan je ook makkelijk online kopen. Klik op deze links om kaneel, het duurdere saffraan, het ontstekingsremmende kurkuma of smakelijke dadels online te kopen, die dan netjes aan huis worden geleverd.

img
Parisa Nobakht


Parisa Nobakht is geboren en getogen in het bruisende centrum van Teheran, hoofdstad van Iran, waar ze zich van jongs af aan in de traditionele Perzische keuken verdiepte. In 2012 kwam ze als docente Engels op uitnodiging naar Europa (eerst Nederland, daarna Antwerpen) waardoor ze dagelijks minder tijd in de keuken kon doorbrengen.

Door die aanpassing aan het Westerse gejaagde leven nam ze zich voor om de typisch tijdrovende Perzische keuken te vereenvoudigen. Na veel experimenteren bundelde ze haar ervaring en de mix van culturen in een Engelstalig kookboek met 50 traditionele recepten. Die zijn allemaal makkelijk te bereiden Iraanse gerechten met weinig ingrediënten - maar vooral: weinig voorbereiding.

Ondertussen is Parisa al die jaren Engelse les blijven geven, ook tijdens het behalen van haar twee Master diploma's in Utrecht en Leiden. Maar sinds 2019 gaat ze volop voor het delen van haar kennis van vereenvoudigd Perzisch koken tijdens workshops (privé en publiek) en catering tijdens evenementen, zowel in België als in Nederland.

Op de Engelstalige site vind je vele recepten met uitleg en foto's, waardoor je die zelf makkelijk thuis kan bereiden. Ook kan je vele reisverhalen uit Iran lezen en de Perzische eetcultuur leren kennen.

Ontdek de Perzische keuken met Parisa Nobakht.

in de pers
lees over Iran
Persian culture
Noruz, Yalda and other celebrations
Persian food at events
sweets, meat and more delicacies
Persian food basics
spices, herbs, fruits and nuts
Persian cooking essentials
trips to main Iranian cities
culinary travel in Iran
Persian history explained
UNESCO and dynasties
handmade and authentic
Persian carpets & needlework
get my cookbook

purchase the book now for €18 + €5 delivery and have it delivered within 2 working days

discover shop

several imported Persian products like indigenous spices and carpets can be purchased

X

follow me

join me on social media and stay up to date, engage with other food lovers and share your opinion